perjantai 13. maaliskuuta 2015

Brownies-muffinssit kirsikankukilla

Kevät on alkanut niin nopeasti ja yllättäen, että se on ihan vienyt mukanaan, ja suunnittelen jatkuvasti kaikkea keväisiä ja söpöjä leipomuksia..
Vaikka vielä ei ole kirsikankukkien aika, halusin kokeilla uutta koristelutapaa ja samalla kokeilla uutta muffinssireseptiä. Brownies-muffinssien ohje on alun perin Sokerihelmi-blogista, koristeluidea on omani.
Muffinssit olivat todella hyviä, tosin mietin, että voisivat olla ehkä hieman pehmeämpiä, että mahdollisesti ei kannata paistaa ihan 20 minuuttia vaan enemmänkin 15-20 minuuttia. Kaikki riippuu tietenkin omasta uunista, että muffinsseja voi sitten vähän tarkkailla ja katsoa millaisia niistä haluaa.. :D
Ei kun vaan herkuttelemaan ja ihailemaan kirsikankukkia sitten toukokuussa! :)

Kirsikankukkakuppikakut (12 kpl)

Muffinssit:
200g tummaa suklaata
85g margariinia
2 isoa kananmunaa
2 1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja

Kuorrute:
n. 2 dl kermaa

Koristeluun:
tummaa suklaata
valkosuklaata
punaista geeliväriä, esim. Progel, jota itse käytin (voi käyttää myös pinkkiä jos on, mutta käytin itse punaista, koska oli vain sitä)

Sulata margariini ja suklaa vesihauteessa. Sekoita jauhot keskenään. Vatkaa fariinisokeri ja munat vaahdoksi. Vatkaa vaniljauute joukkoon. Siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi suklaaseos. Sekoita mahdollisimman vähän, vain kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet toisiinsa. Lusikoi taikina muffinssipeltiin (tai keskikokoisiin muffinssivuokiin muffinssipellillä). Paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kuuluu olla keskeltä pehmeitä ja hieman kosteita (kuten browniesit). Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota tähtityllalla muffinssien päälle ruusuke, niin että aloitat keskeltä ja jatkat siitä ulospäin.
Kirsikankukat: Sulata tummaa suklaata. Pursota leivinpaperoidulle penkille oksia, jotka haarautuvat. Muista, että niiden pitää mahtua muffinsien päälle, joten älä tee liian isoja. Tee myös ylimääräisiä, siltä varalta, että osa epäonnistuu tai menee rikki. Laita ne jääkaappiin jähmettymään. Sulata sillä välin valkosuklaata. Värjää se punaisella värillä pinkiksi. Siihen menee noin 2 tippaa. Sekoita aina välillä, niin näet minkä sävyistä suklaa on.
Ota jähmettyneet suklaaoksat esiin. Pursota vaaleanpunaisia kukkia oksille, voi tehdä sellaisia pieniä kekoja. Laita uudestaan jähmettymään jääkaappiin.
Irrota jähmettyneet kirsikankukkaoksat varovasti leivinpaperista paistinlastaa (tms.) apuna käyttäen ja asettele yksi jokaisen kuppikakun päälle. Niitä voi varovasti painaa hiukan enemmän kiinni kuorrutteeseen.
Tarjoa kirsikankukkapuiden katveessa! ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti