perjantai 31. lokakuuta 2014

Vegaaninen porkkanakakku

Tässä on vegaaninen porkkanakakku, jonka tein Halloweenina. Vegaanisia juttuja ei ole liian vaikea leipoa, kunhan etsii sellaisia reseptejä, joissa ei ole eläinkunnan tuotteita. Esimerkiksi valmiiksi munattomat ohjeet voi usein helposti muuttaa vegaanisiksi. Tämäkin ohje on löytynyt kirjan munattomien ja maidottomien reseptien joukosta.
Jos on epävarma, mitä tuotteita saa käyttää, kannattaa kysyä siltä henkilöltä, jolle on tarjoomuksia tekemässä. Itse olen käyttänyt paljon hyväkseni Vegaanituotteet-sivustoa, jonne on listattu esimerkiksi mitkä tummat suklaat ovat vegaanisia.
Porkkanakakku on tietysti parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä, että kannattaa tehdä edellisenä päivänä tai pari päivää aiemmin.

Porkkanakakku

1 banaani
1 dl kaura- tai soijajuomaa
1 dl öljyä
4 dl porkkanaraastetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2-3 tl kanelia
1/2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl fariinisokeria
1/2 dl kaurahiutaleita
Kuorrutus:
25 g Keiju kasvisrasvalevitettä sulatettuna
1 1/2 rkl kylmää kahvia
2 dl tomusokeria
Koristeluun: tummaa suklaata

Soseuta banaani, sekoita siihen kaura-/soijajuoma, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi. Voitele kahvikakkuvuoka kasvisrasvalevitteellä ja jauhota korppu-/grahamjauhoilla. Nostele taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kakun kuuluu olla mehevä, joten älä pidä liian kauan. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin kumoat sen tarjoiluvadille jäähtymään.
Kuorrute: Sekoita 1/2 teelusikallista pikakahvijauhetta puoleen desiin kiehuvaa vettä. Jäähdytä kahvi. Sulata kasvisrasvalevite ja sekoita siihen kylmä kahvi ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Sen voi antaa valua kauniisti kakun päälle.
Koristelu: Sulata tummaa suklaata. Laita se pursottimeen ja pursota leivinpaperoidun pellin päälle luita. Tee varmuuden vuoksi muutama ylimääräinen. Anna niiden jähmettyä jääkaapissa ja sen jälkeen hetki pakastimessa, jos on aikaa. Irrota luut varovasti paperista ja laita ne pystyyn kakun päälle. Koristeet kannattaa asettaa vasta tarjoilupäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti