sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Sitruunainen persikkarahka GL

Nopea ja helppo rahka, sopii hyvin keliaakikoille ja todella hyvän makuinen. Olen itse kehitellyt toisista rahkoista. Käytin viimeksi pelkän maitorahkan sijasta myös sitruunarahkaa ja se lisäsi kivasti sitruunan makua rahkassa. Hyvin kesäinen, sopii kuumille päiville. ^^ Kesän sesonkimarjoja ja -hedelmiä odotellessa voi tehdä tätä. :)

Persikkarahka (n. 7 annosta)

4 dl kermaa
1 1/2 prk (à 250g) maitorahkaa TAI 1 prk (200g) Valion sitruunarahkaa ja 1 prk (250g) maitorahkaa
100g sitruunatuorejuustoa
6 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
iso tölkki säilykepersikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan maitorahka tai sitruunarahka ja maitorahka. Vatkaa sitten joukkoon sokerit. Leikkaa persikat paloiksi. Jos haluat koristella rahkan persikkaruusulla, jätä syrjään suunnilleen yksi ja puoli persikanpuolikasta. Lisää persikkapalat rahkaan ja sekoita. Kaada rahka tarjoilukulhoon ja tasoita pinta. Leikkaa syrjään laitetut persikat viipaleiksi ja muotoile niistä ruusu keskelle. Aseta viipaleet hieman toistensa päälle ympyrän muotoon. Aloita uloimmasta ja jatka sisäympyrään, kunnes viipale ei enää mahdu. Leikkaa yksi viipale puoliksi ja aseta palat keskelle.

Huom! Persikat ovat vetisiä, joten niitä ei kannata laittaa paljon ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti