torstai 26. kesäkuuta 2014

Kesän mansikkaleivokset

Näihin ei paljon vaivaa tarvitse nähdä, taikinakin on suoraan kaupasta. :) Mutta todella ihania kesäisiä herkkuja!
Nämä on parasta tehdä ja syödä samana päivänä, koska seuraavana päivänä taikina ei ole yhtä maukas, eli kannattaa tehdä sen verran kuin tulee syötyä. Sitä on tietysti helppo säädellä sillä, että sulattaa aina sen verran taikinalevyjä kuin tarvitsee. Sitten voi huomenna sulattaa taas lisää ja tehdä uusia, kun sitruunakermaa ja mansikoita löytyy jo kaapista. ^^
Sitruunakerman pitäisi riittää ainakin 20 leivonnaiseen, luulisin, että riittää tuohon 24:ään. Mansikkamäärästä en ole aivan varma, koska usein ostan litran mansikoita ja sitten jää yli. Eihän se tietenkään haittaa, kun ylimääräiset mansikat maistuvat mainiosti sellaisenaan... ^^
Kannattaa kokeilla, ei paljon aikaa kulu, kun leivokset jäähtyvät nopeasti ja täyttäminen käy hetkessä!

Mansikkaleivokset (suunnilleen 24 leivosta)

1 pkt valmiita kaupan lehtitaikinalevyjä (500g)
voiteluun munaa
koristeluun raesokeria

Täyte:
tuoreita mansikoita (puoli litraa tai litra)
2 dl kermaa
1 prk /200g Valion sitruunarahkaa

Ota taikinalevyt sulamaan leivinpaperoidun pellin päälle. Leikkaa vielä vähän kohmeiset levyt kolmeen osaan (leveyssuunnasta). Voitele ne munalla, ripottele raesokeria päälle ja paista 225 asteessa 5-10 minuuttia kullankeltaisiksi. Anna leivosten jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa sitten joukkoon rahka. Leikkaa leivokset halki. Paloittele mansikoita, asettele viipaleet pohjan päälle ja pursota/levitä sitruunakermaa mansikoiden päälle, laita kansi paikoilleen. Täytä loput leivonnaiset samalla tavalla. Tarjoa heti.


1 kommentti: