sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kardemummakeksit

Luin viime kesänä yhtä mangaa, jonka päähenkilö laittoi paljon ruokaa. Manga oli aika huono, mutta siitä tuli kauhea leipomishimo, joten otin talteen mangan lopussa olleita reseptejä. Näiden keksien ohjeen pohjana on yksi niistä resepteistä, vaikka ohje ei toiminutkaan ihan niin kuin väitti ja lisäsin itse kardemumman makua antamaan. Loppujen lopuksi kekseistä tuli kuitenkin tosi hyviä, joten kannattaa ihmeessä tehdä! :)

Kardemummakeksit (n. 40 kpl)

160g voita
2 kananmunaa
2 tl kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Pehmitä voi ja sekoita, lisää sokeri. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita kardemumma ja jauhot keskenään ja lisää ne vähitellen voiseokseen. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi (ei haittaa, vaikka olisi kauemmin).
Ota taikinasta paloja ja pyörittele niistä lihapullan kokoisia palloja ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille (12 keksiä/pelti). Litistä pallot sormin ja ja muotoile niistä suunnilleen pyöreitä keksejä. Käytä tarvittaessa apuna vettä, taikina on tahmainen. Paista keksit 180 asteessa 10-12 minuuttia. Keksien kuuluu ruskistua reunoista. Anna jäähtyä 5 minuuttia pellillä  ja laita sitten jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti