torstai 15. toukokuuta 2014

Juustokakku GL

Juustokakut ovat edelleen yksi lemppariresepteistäni, joten ajattelin laittaa viimein gl-juustokakkuohjeen kaikkien keliakikoiden iloksi. :) Tämän ohjeen löysin vastikään Pirkka-lehdestä, mutta normaalina, joten tein siitä keliakiaversion. Minulla on muitakin keliakiajuustokakkuohjeita, mutta pidin tässä erityisesti pohjasta, jossa oli kanelin ansiosta tosi kiva maku. Kannattaa kokeilla, esimerkiksi kevään juhliin keliakiatuttaville.

Juustokakku

Pohja:
150g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kanelia
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl Flour Mix with Oats-jauhoja
Täyte:
2rs (à 200g) vaniljatuorejuustoa
1 prk / 200g kermaviiliä
1 dl kermaa
4 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja

Huom! Jos haluat tehdä normaalin juustokakun, voit käyttää esim. tätä toista ohjettani tai sitten vaihtaa tässä reseptissä pohjan keliakiajauhot seuraaviin:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (läpimitta 24 cm) pohjalle. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille (ehkä noin 4 cm). Nosta vuoka jääkaappiin.
Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, kananmunat, puristetun sitruunan mehu ja sokeri tässä järjestyksessä. Siivilöi lopuksi maissitärkellys joukkoon koko ajan sekoittaen. Varo, ettei jää paakkuja. Kaada löysä täyte vuokaan pohjan päälle. Paista uunin alimalla tasolla 175 asteessa tunnin ajan. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, alenna lämpötila 150 asteeseen (itse alensin sen viimeisen 10-15 minuutin ajaksi). Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi, siirrä jääkaappiin jähmettymään yön ajaksi. Irrota kakku vuoasta seuraavana päivänä ja tarjoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti