perjantai 6. joulukuuta 2013

Doctor Who 50 vuotta

Pari viikkoa sitten, 23.11.2013, vietettiin lempisarjani Doctor Whon 50-vuotisjuhlaa ja esitettiin sen kunniaksi 50-vuotisjuhlajakso. Tietenkin minun oli aivan pakko leipoa kakku juhlan kunniaksi. :)



Suklaasiluetin tekeminen on joskus hankalaa, erityisesti jos ne ovat kauhean pieniä, siksi osa tohtoreiden silueteista on hieman muotopuolia. :D Joka tapauksessa tässä on molempien kakkujen ohje.

Tohtorikakku

Kakkupohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vähän kerrallaan ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (käytän usein myös grahamjauhoja) vuokaan (läpimitta 24 cm). Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile tikulla että kakku on varmasti kypsä.

Kakun täyttäminen:
kostutukseen esim. appelsiinimehua
Täyte:
1 prk Saarioisen aprikoosimarmeladia
4 dl kermaa
2 prk (à 200g) Valion vaniljarahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 iso prk säilykepersikoita
Kuorrutus:
100g voita/margariinia
1/2 dl kuumaa kahvia (sekoita 1/2 dl kiehuvaa vettä 1 tl pikakahvijauhetta)
4 rkl kaakaojauhetta
noin 6-8 dl tomusokeria
Koristeluun valkosuklaata

Vinkki! Kakku kannattaa täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin se on mehukkaampi ja maut ovat ehtineet imeytyä.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat mehulla.

Kokoa kakku:
1. Levitä alimman pohjan päälle ohut kerros aprikoosimarmeladia.
2. Paloittele persikat ja levitä marmeladin päälle persikanpaloja.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa sen jälkeen joukkoon vaniljarahkat ja tuorejuusto. Mausta sokerilla, kunnes se on omasta mielestäsi tarpeeksi makeaa. (En itse käyttänyt paljon, noin 2-3 teelusikallista.) Levitä täyte persikoiden päälle (ei kaikkea, sitä tulee paljon ja riittää molempiin kerroksiin ja jää vähän ylikin.)
4. Laita toinen pohjaosa päälle ja täytä samalla tavalla marmeladilla, persikalla ja kermarahkatäytteellä.
5. Laita ylin osa päälle.
6. Valmista mokkakuorrute: Sulata voi/margariini. Kaada kulhoon ja sekoita siihen heti kuuma kahvi ja sitten kaakaojauhe ja tomusokeri. Tomusokeria voi laittaa sen verran, että kuorrute on tahnamaista. Sitä ei kuitenkaan kannata laittaa enemmän kuin 8 dl, ettei kuorrutteesta tule liian imelää. Jos kuorrute ei ole tarpeeksi jähmeää, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
7. Levitä mokkakuorrute tasaisesti kakun päälle.

Koristeet:
Etsi netistä kuvat Tardiksesta ja kaikista tohtoreista (sivuprofiilikuvat). Tulosta ne ja leikkaa kuvat pois, jotta paperille jää niiden muotoiset siluetit. Päällystä uunipelti leivinpaperilla ja aseta paperimuotit sen päälle. Sulata valkosuklaa ja levitä ohut kerros aukkokohtiin, voi mennä vähän paperin päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Jos siluetin pitää mukailla kakun pintaa, sen ei kannata antaa jäätyä ihan kovaksi.
Ota paperimuotti pois, laita suklaasiluetit yksi kerrallaan kakun päälle. Tardis kannattaa laittaa ensin keskelle, sitten tohtorit. Laita tohtorit kuin kellossa, ensimmäinen ykkösen kohdalle jne. Kirjoita kakun reunaan valkosuklaalla vuosiluvut 1963-2013.



Dalekkakku

Pohja:
200g tummaa suklaata
50g voita tai margariinia
6 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl vehnäjauhoja
Kostutus: appelsiinimehu
Suklaamousse:
200g maitosuklaata
200g appelsiinituorejuustoa
3 dl kuohukermaa
Kuorrutus:
200g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Koristelu: Valkosuklaa

Vuoraa irtopohjavuoan (läpimitta 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kääntele keltuaisvaahto suklaaseokseen. Lisää mantelijauhe ja keskenään sekoitetut leivinjauhe ja vehnäjauho. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Poista vuoka ja peitä kakku (laitoin kuvun alle, mutta annoin välillä jäähtyä ilman kupua kun oli kiire saada jäähtymään ja tuli silti hyvä).
Valmista mousse sulattamalla suklaa. Anna sen jäähtyä. Vaahdota kerma, notkista tuorejuusto. Sekoita juusto suklaaseen ja lisää seos kerman joukkoon. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan, kostuta pohjat ja levitä mousse alimmalle pohjalle. Nosta kansiosa päälle.
Valmista kuorrute sulattamalla suklaa ja kerma vesihauteessa. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle.
Tee samalla tavalla dalekin siluetti valkosuklaasta kuin tohtorien ja tardiksen. Kun dalek on kakun päällä, pursota viereen valkosuklaalla Exterminate!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti