sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Omena- ja mustikkapiirakka GL/ tavallinen

Omenoiden aika on jo mennyt ohi, mutta tein vähän aikaa sitten oman pihan omenoista piirakkaa. Minulla on gluteenittoman omenapiirakan ohje, joka on todella hyvä ja halusin kokeilla, miltä se maistuu tavallisena. Molemmat versiot toimivat hyvin ja laitan reseptiin kummankin vaihtoehdon. Tein tällä kertaa puolet piirakasta mustikoista, mikä maistui yhtä hyvälle kuin omena. Ohje taipuu siis moneen ja siitä voi tehdä minkälaisen version haluaa. :)

Omena-/Mustikkapiirakka (pellillinen)

250g margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl gl-kaurajauhoja + 4 dl gluteenitonta jauhoseosta/ 3 dl vehnäjauhoja + 3 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
4 omenaa viipaleina + kanelia / 400g mustikoita (+ perunajauhoa)
Kuorrutus:
200g laktoositonta kermaviiliä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon siivilän läpi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (syvä). Viipaloi omenat ja aseta taikinan päälle, ripottele kanelia omenoiden päälle. Jos teet mustikkapiirakkaa, ripottele ne taikinan päälle omenoiden sijaan. Pakastemustikat voi laittaa jäisinä, sekoita niihin perunajauhoa (noin 4 tl). Huom. Jos teet puolet ja puolet, tarvitset vain 200g mustikoita ja 2 omenaa.
Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään ja kaada tasaisesti omenoiden/ mustikoiden päälle. Paista keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Piirakkaa voi tarjota sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera (nautinto nousee seuraavalle tasolle, jos tekee vaniljakastikkeen itse. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti